Условия за ползване | tuningphone.com

Настоящите общи условия регламентират отношенията между tuningphone.com (наречен "сайт") и лицата, ползващи онлайн магазина, който се намира на уеб адрес tuningphone.com.

С кликването, на който и да е линк, бутон или приложение, намиращи се на tuningphone.com, ползвателят безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на онлайн магазина. Зареждането на tuningphone.com в браузъра и всяко последващо действие на потребителя представлява електронно изявление, че е съгласен с настоящите условия за ползване на сайта.

Условията за ползване могат да бъдат променяни, от страна на tuningphone.com, по всяко време и без предварително предизвестие.


Сайтът може да бъде разглеждан и могат да бъдат направени поръчки от ползвателите свободно, без да е необходима регистрация. Процедурата по регистрация на сайта е абсолютно доброволна и безплатна. Регистрацията служи за удобство при пазаруване чрез онлайн магазина, като предлага възможност за преглед на история на поръчките, издаване на фактури, запазване на данните за всяка поръчка за да не е необходимо да бъдат въвеждани при следващи поръчки на tuningphone.com. За да се регистрирате е необходимо да попълните регистрационен формуляр, следвайки указанията. Полетата, които задължително следва да бъдат попълнени са отбелязани със звездичка. При успешно приключване на регистрацията, ползвателят ще получи потребителско име и парола, с които ще може да влиза в създадения му в сайта профил.

При регистриране, предоставената информация трябва да бъде коректна и пълна. Обръщаме Ви внимание, че носите отговорност, включително наказателна отговорност, за всякакви предоставени изявления/записи/фалшиви данни. tuningphone.com си запазва правото да откаже на определени потребители достъп до сайта, да закрие акаунти или да анулира поръчки, включително и потвърдени такива.

Поръчка

Поръчки на tuningphone.com се правят единствено онлайн, чрез системата за поръчки на сайта и по телефона, като за целта наш служител ще се свърже с Вас възможно най-скоро за потвърждение, на изпратените от Вас данни. Продуктовият каталог на сайта е достъпен за всички посетители на сайта и не е необходима регистрация за неговото разглеждане. За да бъде направена поръчка на tuningphone.com, трябва първо да бъдат добавени в количката за пазаруване продуктите, които са обект на поръчката, както и да бъде избран техния брой. Всяка поръчка, направена на tuningphone.com, следва да бъде потвърдена и обработена от екипа на tuningphone.com за да може да бъде изпратена за доставка чрез куриерска фирма Еконт.

Всички цени на продуктите, които се продават на tuningphone.com са представени в националната валута на Република България - български лев (лв.). Заплащането на поръчките, направени на tuningphone.com става единствено в български лева.

Всички потребители на сайта могат да изберат дали да направят регистрация на tuningphone.com или да направят своята поръчка като гост, т.е. без регистрация, или по телефон. Процедурата по завършването на поръчката продължава с формуляра, в който трябва да бъдат попълнени данните за доставката ѝ (име, телефонен номер, адрес, имейл). След това трябва да бъде избран метод за плащане, като потребителите имат възможност да платят желания артикул с наложен платеж.

1. Наложен платеж: при този метод на плащане, заплащането на стойността на поръчката се извършва при получаването на пратката от куриер, като сумата се заплаща на място, на куриера.

Доставка

Поръчките, които са направени на tuningphone.com в работни дни, до 14 часа, се изпращат за доставка на същия ден. Ако Вашата поръчка е направена след 16 часа, в работен ден, тогава тя ще бъде изпратена за доставка на следващия работен ден. В случай, че направите своята поръчка в почивен ден, Вашата поръчка ще бъде обработена и изпратена за доставка от куриер на следващия работен ден.

Доставката на поръчките, направени на tuningphone.com, се извършва от куриерска фирма Еконт, която, в зависимост от Вашия избор, носи пратката до посочен от Вас адрес или до офис на куриерската фирма, който се намира на удобно за Вас място. В зависимост от населеното място, в което се намирате и вида доставка, която е налична.

Цената на доставката на поръчка зависи от Вашето населено място в България, от това дали желаете доставка до Вашия адрес или до офис на куриерската фирма. 

В случай, че желаете да вземете своята поръчка от офис на Еконт, който Ви е удобен, ще получите 15% отстъпка от цената на доставката. След като попълните данните за Вашата поръчка и изберете вид на доставката, нашият калкулатор автоматично ще изчисли цената на доставката.

Важно! Моля, обърнете внимание, че в системата ни е заложена куриерска услуга и цена "до офис Еконт", както Ви уведомяваме 2 пъти в полето "Доставка". Ако желаете куриерска услуга до личен адрес, цената за доставка ще претърпи минимална корекция, според тарифите на куриерската фирма. Вие ще се съгласите с тези условия при финализирането на поръчката Ви.

Отговорности

Отговорност на tuningphone.com е да продава продуктите, такива каквито са показани и описани в продуктовия каталог на онлайн магазина. Сайтът носи отговорст за точната и навременна доставка; за изпълняването на гаранционните срокове и условия в точка Гаранционен срок от настоящите общи условия за ползване, както и за изпълняването на условията за връщане и замяна, посочени в точка Условия за връщане на продукт от на настоящите общу условия.

Отговорност на всеки потребител на услугите на tuningphone.com е да увери, че знае как правилно да използва всеки продукт, който е закупил от сайта и в случай на неяснота е длъжен да се свърже с екипа на tuningphone.com за съдействие. tuningphone.com не може и няма да носи никаква отговорност за щети и вреди (както на закупения продукт, така и на телефони, таблети, апарати и/или други устройства, за които е предназначен), настъпили в следствие на неправилна употреба (поставяне, използване, отстраняване, подмяна и др.) на продукт, закупен от tuningphone.com.

Условия за връщане на продукт

Моля, имайте предвид, че не можем да обработим връщане на продукт в случай, че не сме уведомени, предварително, за това. Ако бихте искали да върнете продукт или продукти, закупени от tuningphone.com, трябва да се свържете с нашия екип, и е желателно да попълните формуляр за рекламации, и да получите инструкции как да върнете продукта, който желаете да върнете или замените. Получаването на инструкции за връщане става на Вашия имейл адрес. Връщането на продукти, независимо от причината за тяхното връщане, става чрез куриерска фирма, според инструкциите, които ще получите от екипа на tuningphone.com.

В случай че, клиентът желае да върне закупен артикул, може да се възползва от това право в 14 (четиринадесет) дневен срок от получаването им. Желателно е да се изпрати и снимка на дефекта/повредата. Това важи и за продуктите, които имат гаранционен срок. Продуктите, които имат повреди или следи от употреба, не могат да бъдат връщани или заменяни.

На рекламация подлежи всяка стока, която не отговаря на поръчаната от клиента. Клиентът може да я откаже още при получаването. При несъотвествие, моля свържете се с нас по телефона. Ще проверим несъответствието по наименованието на продукта в заявката и наименованието на продукта, който сте получили. При потвърждаване на грешката ще заменим стоката, като доставката е за сметка на магазина.

Няма право на рекламация лице, което се явява трета страна при получаването на пратката и не е основния платец по нея. В случай на видим дефект или несъответствие на стоката, в момента на получаването, третата страна може да я откаже или да я вземе на своя отговорност. В случай че, приеме такава поръчката си и не прояви  претенции пред куриерската фирма клиентът губи правото си на рекламация.

При подаване на рекламация потребителят задължително прилага и документите, на които се основава претенцията (касова бележка, бележка за наложен платеж или фактура) и попълнен формуляр за рекламация.


В случай, че сте получили грешен продукт по наша вина, разходите за доставката на продукта, който връщате и повторното изпращане на правилния продукт, са за сметка на tuningphone.com.

Задължително условие е стоките да са в първоначалния търговски вид, без нарушена опаковка и без да са използвани. В този случай разходите по доставката са за сметка на клиента. При неизпълнение на тези условия, запазваме правото си да не приемаме върнатата стока и съответно да не изплатим направените разходи при закупуването им от клиента.

В случай на получаване на продукт в различен цвят, от този, който сте поръчали, Вашият продукт ще бъде заменен за наша сметка. Това не се отнася до случаите, когато разликата в цвета се дължи на изменения в цветовете и техните нюанси заради Вашия дисплей, зрение или възприятия (снимките на продуктите, на tuningphone.com, са на реалните продукти, които се изпращат за доставка).

След получаването на поръчка, всеки клиент е длъжен при откриването на дефект в продукта, който е получил, да ни уведоми незабавно за естеството на дефекта.

Платежният документ по всяка поръчка е необходимо да бъде запазен и съхраняван. Той е необходим при връщане, замяна или възползване от гаранционния срок на продуктите, закупени от tuningphone.com.

При завеждане на рекламация в нашата система чрез попълване на формуляр за рекламации за дефектен продукт, е задължително да бъде предоставена снимка на дефектния продукт, за който се попълва формуляра, заснета по начин, по който ясно да се вижда в какво се изразява дефекта.

При завеждане на рекламация в нашата система чрез попълване на формуляр за рекламации за получен грешен продукт, е задължително да бъде предоставена снимка на продукта, който сте получили от нас.

Обработка на данни и конфиденциалност

Във връзка с промените в европейското законодателство, съгласно GDPR сме актуализирали и условията за ползване на всички предоставяни от нас услуги, като сме добавили пълна информация относно личните данни при всеки тип услуга. Актуалните условия влизат в сила от 25 май 2018 г. за всички клиенти на tuningphone.com

Фирма Тунингфон, регистрирана в Пловдив, България, която оперира онлайн магазина tuningphone.com, декларира, че всички лични данни, които събира и съхранява в процеса на ползване на сайта и услугите му, се считат за строго поверителни и за тях се спазват всички приложими законови разпоредби в областта на защитата на личните данни.
Преди потвърждаването на всяка една поръчка от онлайн магазин tuningphone.com Вие отбелязвате, че сте прочели и сте съгласни с тези условия за ползване.


1. Категории на личните данни
При създаване на поръчка и/или регистриране на профил на tuningphone.com,

ние събираме, съхраняваме и използваме следната информация:
- Име и фамилия
- Телефонен номер за връзка
- Имейл адрес
- Адрес за извършване на доставка
- Адрес за фактуриране (ако е различен от адреса за доставка)


2. С какви цели обработваме личните данни, които събираме:

- За обработка на поръчки на продукти от асортимента на tuningphone.com
- За обслужване на клиенти и отстраняване/коригиране на възможни грешки
- За комуникация с клиентите, можем да се свържем с тях по телефон или имейл за да окажем съдействие със завършване на поръчка - За уведомяване за наличност на продукти - За целите на по-доброто функциониране на сайта и с цел интернет реклама на сайта tuningphone.com, нашият уебсайт използва “бисквитки” (cookies)

3. На кой и при какви обстоятелства предоставяме вашите лични данни:
Личните данни на клиентите се предоставят единствено за извършването на куриерска доставка във връзка с изпълнение на  продажба от разстояние.

4. Поръчка без или с регистрация
Системата на tuningphone.com дава възможност на потребителите да създадат свой собствен профил, защитен с избрана от тях парола, и да извършват всички покупки чрез него. Всеки регистриран потребител има възможност чрез своя профил да следи своята история на поръчките, както и да добавя, променя и/или изтрива свои лични данни.


5. Бисквитки (cookies)
tuningphone.com използва т.нар. „бисквитки“ ("cookies"). Бисквитките прилагаме с цел изобразяване на релевантно и удобно, персонализирано съдържание за потребителите.
В случай на несъгласие с някои от извършените допълнения и изменения, е необходимо да ни изпратите писмен отказ на този имейл "tuningphone@gmail.com".